Klassisk gullasch med mos

Ingredienser til gullasch

500-600 g skært oksekød, fx inderlår eller klump
Smør til bruning
2 store gulerødder
2 pastinakker
2 løg
Ca. 1 l oksebouillon
1 lille dåse tomatpuré
3 tsk. paprika
1 laurbærblad
Salt
Peber
1-2 spsk. majsstivelse
Ca. 1-2 spsk. koldt vand

Sådan laver du gullasch

Skær kødet i mundrette tern, og brun det i smørret i en gryde. Skær grøntsagerne ud i grove stykker. Tag kødet op, og sauter grønsagerne. Tilsæt eventuelt lidt ekstra fedtstof. Kom kødet i gryden igen, og tilsæt oksebouillon, til det dækker kød og grøntsager. Tilsæt tomatpuré, paprika og laurbærblad. Lad din gullasch simre i cirka 1 time, til kødet er mørt. Smag din gullasch til med salt, peber og ekstra paprika efter behov. Rør majsstivelsen ud i koldt vand, og kom den i din gullasch under omrøring. Kog din gullasch igennem.

Glad for gullasch og mos? Prøv også coq au vin med grov kartoffelmos

Sellerimos
1 knoldselleri
2 bagekartofler
1 dl mælk eller efter behag
3 spsk. god olivenolie
Salt
Peber

Sådan laver du sellerimos

Skær knoldselleri og kartofler i tern. Kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kog kartofler og selleri, til de er godt møre. Hæld vandet fra, og lad dem dampe af. Mos kartofler og selleri groft med en kartoffelmoser eller piskeris. Tilsæt mælk og olie, til mosen har en passende konsistens. Smag mosen til med salt og peber.