Se også
Aftensmad
Opskrift: Kogt røget bacon - nem simremad
En simreret der passer perfekt en aften, hvor man ikke har meget tid til tilberedning.
af Carsten Kyster
4.03.2020
Foto: Martin Bjørn.
Kogt røget bacon
- 600-800 g røget bacon
- 400 g kartofler
- 3 porrer
- 400 g ærter, løst frosne
- 1 bundt persille
- 50 g smør
- Salt og peber
Tilbehør
- 8 skiver rugbrød
- Rødbeder
- Sennep
Sådan lavet du kogt røget bacon
Skær baconen i tern på ca. 5 x 5 cm. Kom dem i en gryde med 1 l vand, og lad det simre i 20 min. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern på ca. 3 x 3 cm. Skær porrerne i ringe. Kom kartofler og porrer i gryden med baconen, og lad det simre i ca. 20 min., til kartoflerne er møre. Kom ærterne i, og lad dem simre med de sidste 3 min.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hak persillen groft, og skær smørret i tern. Vend smør og persille i gryden, og smag til med salt og peber. Server med ristet rugbrød, rødbeder og sennep.
TIP: Andre typer røget kød kan fint bruges, fx griseskank.