Kogt røget bacon
Aftensmad

Opskrift: Kogt røget bacon - nem simremad

af Carsten Kyster 4.03.2020
Foto: Martin Bjørn.
En simreret der passer perfekt en aften, hvor man ikke har meget tid til tilberedning.

Kogt røget bacon

  • 600-800 g røget bacon
  • 400 g kartofler
  • 3 porrer
  • 400 g ærter, løst frosne
  • 1 bundt persille
  • 50 g smør
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 8 skiver rugbrød
  • Rødbeder
  • Sennep

Sådan lavet du kogt røget bacon

Skær baconen i tern på ca. 5 x 5 cm. Kom dem i en gryde med 1 l vand, og lad det simre i 20 min. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern på ca. 3 x 3 cm. Skær porrerne i ringe. Kom kartofler og porrer i gryden med baconen, og lad det simre i ca. 20 min., til kartoflerne er møre. Kom ærterne i, og lad dem simre med de sidste 3 min.

Hak persillen groft, og skær smørret i tern. Vend smør og persille i gryden, og smag til med salt og peber. Server med ristet rugbrød, rødbeder og sennep.

TIP: Andre typer røget kød kan fint bruges, fx griseskank.