Annonce
Salat

Rødkålssalat med rødbede, kokosflager og tranebær

Let og lækker rødkålssalat med masser af smag. Perfekt spise i de kolde vintermåneder
af Anita Lindberg20.12.2012
Annonce

Rødkålssalat

4 personer

8-10 store grønkålsblade
• 2 mellemstore rå rødbeder
• ½ lille rødkål
• 200 g tørrede kokosflager (fås i helsekostbutikker)
• Ca. 1 dl tørrede tranebær
• Ca. 1 dl hasselnødder

Dressing
• 1½ dl friskpresset appelsinjuice
• Ca. 1 spsk balsamico
• Ca. 1 spsk ahornsirup
• Ca. 1 tsk fintrevet ingefær

Fremgangsmåde Snit grønkålen fint. Snit rødkålen fint. Læg kålen på et fad - du kan evt. lave en bund af rødkålsblade som pynt og lægge den udskårne kål ovenpå som vist på billedet. Skræl rødbederne, skær dem i tynde skiver (evt. med mandolin), og læg dem oven på kålen. Tilsæt kokosflager, tranebær og nødder. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over kålsalaten.
Tip! I stedet for hasselnødder kan du bruge mandler, cashewnødder eller pinjekerner. Du kan også stege to andebryster, skære dem i skiver og servere på toppen, så salaten bliver til en frokostret. Server med brød til.

Annonce

Prøv også en lækker ribbensteg med rødkålssalat

Få mere inspiration til at bruge kål her:


Gryderet med
kartofler,
og chorizo

Ovnbagt glas-
kål med gede-
ost

Stuvet hvidkål


Små kåltærter

Læs meget mere om de forskellige kålsorter i galleriet herunder

Kend din kål

Annonce

Sponsoreret indhold

Annonce