Rødkålssalat
4 personer
8-10 store grønkålsblade
• 2 mellemstore rå rødbeder
• ½ lille rødkål
• 200 g tørrede kokosflager (fås i helsekostbutikker)
• Ca. 1 dl tørrede tranebær
• Ca. 1 dl hasselnødder
Dressing
• 1½ dl friskpresset appelsinjuice
• Ca. 1 spsk balsamico
• Ca. 1 spsk ahornsirup
• Ca. 1 tsk fintrevet ingefær
Fremgangsmåde Snit grønkålen fint. Snit rødkålen fint. Læg kålen på et fad - du kan evt. lave en bund af rødkålsblade som pynt og lægge den udskårne kål ovenpå som vist på billedet. Skræl rødbederne, skær dem i tynde skiver (evt. med mandolin), og læg dem oven på kålen. Tilsæt kokosflager, tranebær og nødder. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over kålsalaten.
Tip! I stedet for hasselnødder kan du bruge mandler, cashewnødder eller pinjekerner. Du kan også stege to andebryster, skære dem i skiver og servere på toppen, så salaten bliver til en frokostret. Server med brød til.
Prøv også en lækker ribbensteg med rødkålssalat
Få mere inspiration til at bruge kål her:
![]() Gryderet med kartofler, og chorizo |
![]() Ovnbagt glas- kål med gede- ost |
![]() Stuvet hvidkål
|
![]() Små kåltærter
|
Læs meget mere om de forskellige kålsorter i galleriet herunder
Kål er en af de sundeste afgrøder, man kan dyrke i Danmark, og så er den til at have med at gøre i haven. Om få måneder kan du så de store vitaminbomber, så læs her, hvordan du gør. Glaskål Savojkål Rødkål er en variant af hvidkål og har derfor de samme vækstkravog høsttidspunkter. Spidskål er en to-årig plante, som kan dyrkes med meget tidligt udbytte. Spidskål bruges frisk og kan kun opbevares ca. en uge efter høst. Kål er en af de sundeste afgrøder, man kan dyrke i Danmark, og så er den til at have med at gøre i haven. Om få måneder kan du så de store vitaminbomber, så læs her, hvordan du gør. Med sine store blade i alverdens grønne og røde nuancer er kål ikke blot en sund spise, men også en prydplante i haven. Savojkål minder om hvidkål, men har mere krusede blade og er mere vinterhårdfør. Trives sammen med ærter, spinat, salat og tomat. Hvidkål er en klassiker, som har være brugt i Danmark siden 1500-tallet. Hvidkål er en vinterkål, og kan gemmes i kasser opbevaret et koldt, men forstfrit sted. Sås i april og høstes fra oktober. Rosenkål har en skarp smag, som dog bliver mildere, hvis den får frost. Sås i slutningen af april. Lad de små kålstokke overvintre på stokken udenfor eller pluk dem, og frys dem ned. Broccoli er nemt at dyrke. Den stiller ikke de store krav til voksepladsen, men foretrækker velgødet, varm muldjord. Broccoli trives sammen med bønner spinat, salat, porre og rødbede.Sås fra starten af april. Tidligste høst kan ske fra start juli. Glaskål ligner ikke de andre kåltyper, men mere en rodfrugt. Den kaldes også knudekål. Den tåler ikke tørkeperiode. Sås i slut marts til august.Kend din kål
Kend din kål