Aftensmad
Kød og fjerkræ
Kyllingesuppe med blandede svampe
Lav en sund og velsmagende kyllingesuppe, der er fyldt med saft og kraft fra kylling og svampe. Opskriften på kyllingesuppe får du lige her...
Christine Agertoft
27.10.2015
Der findes ikke noget bedre end en dampende varm skål suppe på en kold dag. Supper er balsam for sjælen, og denne kyllingesuppe er ingen undtagelse! Den er lavet på de bedste råvarer, og der er virkelig kælet for detaljerne. Det er det, der gør hele forskellen, når du skal finde den perfekte opskrift på kyllingesuppe. Prøv også: Kyllingesuppe med ingefær og limeblade
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på kyllingesuppe med blandede svampe
4-6 personerDet skal du bruge til kyllingesuppe:
- 1 kylling på ca. 1,3 kg (friland eller økologisk)
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 1 persillerod
- 1 fed hvidløg
- 5 kviste timian
- 10 hele sorte peberkorn
- 5 laurbærblade
- 1 spsk. olivenolie
Prøv også: Vores 10 suppe-favoritter
- 500 g blandede svampe (markchampignoner, kantareller, rørhatte, tragtkantareller, sort trompethat)
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 5 kviste timian
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- havsalt og friskkværnet peber
- 1 dl tør sherry
- 1 liter hønsebouillon
- 250 g plukket hønsekød
- lidt olivenolie
Sådan laver du kyllingesuppe:
- Tjek kyllingen for indmad og blod, og tør den indvendigt med lidt køkkenrulle.
- Læg den i en stor gryde, og dæk den med vand.
- Tilsæt halve løg, hvidløg og krydderier.
- Bring vandet i kog, og skum det af for urenheder. Skru ned på lavt blus, og lad kyllingen småsimre i 50 minutter. Sluk for varmen, og lad kyllingen trække færdig i kogelagen i ca. 15-20 minutter.
- Tag kyllingen op, lad den afkøle lidt, og pluk brystkødet i store stykker. Krydr med lidt salt og frisk peber. Gem ca. 250 g plukket kød til suppen. Sigt bouillon gennem en finmasket sigte over i en anden gryde, og kog den ind til ca. det halve, så der er god smag og kraft i.
- Rens svampene med pensel eller en lille grøntsagskniv; skyl dem evt. forsigtigt. Skær svampene i grove stykker (gem et par hele rå markchampignoner til topping).
- Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Pluk og hak timian let.
- Sautér svampe, timian og løg i olivenolie i en gryde, til svampene får lidt farve, og krydr med salt og peber. Tilsæt sherry, og kog ind til det halve.
- Hæld hønsebouillon i gryden. Lad det koge i 10-15 minutter under låg, så svampene afgiver smag til bouillonen, samtidig med at de bevarer bid. Smag suppen til med salt og peber og evt. lidt frisk sherry.
- Anret svampe og plukket kyllingekød i varmede dybe tallerkener eller skåle, og overhæld med dampende suppe.
- Skær de rensede, rå markchampignoner i helt tynde skiver, og læg dem på toppen. Dryp evt. med et par dråber olie. Servér med godt brød til, som forret eller en større portion som et hovedmåltid.