Kammusling i skal med fennikel og ristet rugbrødsdrys
Kammuslinger i skal bestiller du hos fiskehandleren. Kan du ikke få dem i skal, kan de tilberedes i en alubakke.
Det skal du bruge til rugbrødsdrys: - 6 tynde skiver rugbrød
- Havsalt
Det skal du bruge til kammuslinger: - 6 kammuslinger
- 2 spsk. olivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
- 6 stilke estragon
- ½ fennikel
- 3 spsk. olivenolie
- ½ lime
- Havsalt og friskkværnet peber
Sådan laver du rugbrødsdrys:Rist rugbrødet helt sprødt, og lad det tørre på en rist.Knus det til smulder med en kagerulle, og krydr med salt. Fordel det i 6 små poser.
Sådan laver du kammuslinger: - Rens kammuslingerne ved at løsne dem fra skallen og fjerne rognen, så de er helt rene. Rengør skallerne.
- Dryp skallerne med lidt olie, læg kammuslingerne tilbage i skallerne, dryp igen med olie, og krydr med salt og peber.
- Hak estragonen, og drys den på. Grill kammuslingerne i 7-10 minutter.
- Skær fenniklen på langs i helt fine skiver med et mandolinjern. Kom dem i en skål med koldt vand, og lad dem stå i 4 minutter, så krøller de fint.
- Dryp af, dup tør, og vend dem med lidt olivenolie.
- Pres limesaft udover, og drys med salt og peber. Servér med ristet rugbrødsdrys i poser.