Hyldeblomstmarineret laks med karse og peberrodscreme Hapserne kan nydes som en snack inden forretten! Det skal du bruge til hyldeblomstmarineret laks:200 g laks1 spsk. rørsukker1 spsk. salt½ vaniljestang1 dl hyldeblomstsaft Det skal du lave til peberrodscreme: 6 cm peberrod2 dl cremefraiche 38 %3 spsk. mayonnaise3 spsk. citronsaftHavsalt og friskkværnet peber½ fluteLidt karse Sådan laver du hyldeblomstmarineret laks:Prik laksen med en gaffel, drys med sukker og salt, og læg den i et lille fad. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør dem sammen med hyldeblomstsaften, og hæld den over laksen. Lad laksen stå i køleskabet i minimum 4 timer, men gerne natten over. Tag laksen ud af køleskabet, skær den i tynde skiver, og sæt til side. Sådan laver du peberrodscreme: Skræl og riv peberroden helt fint. Rør den sammen med cremefraiche, mayonnaise og citronsaft, og krydr med salt og peber. Skær flutet i tynde skiver, fordel dem i en alubakke, og rist dem på grillen, indtil de er sprøde og gyldne. Fordel små klatter af peberrodscremen på fluteskiverne, læg små stykker laks på, dup med lidt mere peberrodscreme, og pynt med karse.