10 æbleopskrifter
Desserter

18 skønne æble-opskrifter

af Janice Petchdee 31.08.2018
Foto: Jes Buusmann.
Det emmer af efterår, når duften af varme krydderier og syrlige æbler langsomt spredes fra køkkenet og ud i resten af hjemmet. Få 18 af vores skønneste opskrifter med de skønne sensommerfrugter her!

Efterårets æbler smager himmelske - både når de er friske og i bagt version i diverse varme retter og søde sager, hvor æblet virkelig kommer til sin gode ret. 

Har du æbler i frugtskålen, der er ved at synge sit sidste vers? Vi viser dig, hvordan du kan få brugt de æbler, du har tilovers og forvandle dem til lækre desserter, du ikke kan få nok af! Få masser af inspiration herunder.

18 lækre opskrifter med æble: 

Æbleroser
Foto: Inge Skovdal (Skovdal & Skovdal Productions)

1. Æbleroser

Disse æbleroser er så yndige og minder om noget, der kommer fra et eventyr. Skab en fortryllende aften og servér disse små skønheder til dit næste selskab - opskriften kan du finde her.

Pandekage med æble
Foto: Columbus Leth.

2. Pandekager med stegte æbler

Denne opskrift på klassiske pandekager har et lille twist - den er nemlig fyldt med de bedste godter, du finder i juletiden, nemlig hasselnødder og stegte æbler. Opskriften kan du snuppe her.

Æblegalette

 

 

Foto: Jakob Helbig.

3. Æblegalette

Æblegaletter ersprøde små desserter, der helst skal serveres varme. Med sød vaniljecreme på toppen kommer denne dessert virkelig til sin gode ret. Opskriften kan du finde her.

Æblesaft
Foto: Tine Edinger.

4. Æblesaft

Æblesaften kan altid nydes kold, men saften er ekstraordinært god når den saften drikkes varm på de kolde og kedelige efterårsdage. Kom i gang allerede idag og nyd den imorgen - opskriften finder du her. 

Æblekage med ricotta og nødder
Foto: Betina Hastoft.

5. Æblekage med ricotta og nødder

Vi garanterer, at dine gæster vil få julelys i øjnene, når de ser denne lækre æblekage med ricotta og sprøde nødder. Find opskriften her. 

Bagte æbler med marcipan
Foto og opskrift: Brini Fetz / Sweet Sneak.

6. Bagte æbler med marcipan

Servér en fin portionsanrettet dessert med disse bagte æbler. De er fyldt med en lækker krydret nødde-rosin-blanding, og smager skønt med flødeskum eller is på toppen. Få opskriften her.

Æble-gulerodsmuffins med kanel
Foto: John Bendtsen.

7. Æble-gulerodsmuffins

Skulle du have nogle æbler tilovers, kan du gøre dig selv den tjeneste at forkæle dig selv eller dine nærmeste med en omgang varme, sprøde og friskbagte muffins. Find den lækre opskrift her.

Glaserede æbler
Foto: Carina Krüger.

8. Glaserede æbler

Mærk hvordan julestemningen spreder sig i hjemmet, når du serverer disse glaserede æbler. De smager (næsten) lige så godt som dem, du fik til julemarked som barn.

Gammeldags æblekage

 

 

Foto: Henrik Freek.

9.  Gammeldags æblekage

Der er intet som en gammeldags æblekage der bringer én tilbage til dengang man var barn. Det er nemlig utroligt nemt at lave denne drøm af dessert selv! Find opskriften her.  

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

10 æbleopskrifter

Æble og kanel udgør et mageløst makkerpar, som får dine smagsløg til at danse! Kombinationen af den sprøde og varme tærte med den cremede kanelis er himmelsk - Du kan finde opskriften på æbletærten her.

10. Æbletærte med kanelis

Æbler og kanel er bare et fantastisk match, og her kombineres de i en skøn desserttærte med is. Få den lækre opskrift her.

Snitter med æble

11. Æblesnitter

Klassiske snitter kan lave med alverdens marmelader, og her bliver den sprøde mørdej fyldt med et miks af æble og havtorn. Du kan finde opskriften her.

Pie med æble og brombær

12. Æble-brombær-pie

Servér en rigtig sensommerdessert med både brombær og æble. Top tærten med et dekorativt låg, hvis du virkelig skal imponere! Få opskriften her.

Tarte tatin med æbler

13. Tarte tatin

Den franske klassiker går man aldrig galt i byen med! Kombinationen af kage, æbler og karamel er et evigt hit. Få opskriften på klassisk tarte tatin her.

Gammeldags æblekage med et tvist

14. Gammeldags æble-pærekage

Den gammeldags æblekage er her tilsat pærer, og det gør absolut ikke smagen mindre god. Prøv den skønne kombination med opskriften her.

Æbletærte med flettet låg

15. Æbletærte med fletlåg

Giv æbletærten ekstra wow-faktor med et smukt flettet låg i mørdej. Se, hvordan du gør med vores trin-for-trin guide i opskriften her.

Æble-mandelkage

16. Æble-mandelkage

Friske danske æbler og skøn nøddesmag fra marcipan og mandler gør denne kage helt uimodståelig. Perfekt til eftermiddagskaffen! Få opskriften her.

Amerikansk æbletærte med låg

17. Amerikansk apple pie

Selvom vi også er vilde med æbletærter i Danmark, er denne udgave amerikansk inspireret i form af en ekstra dyb tærte med låg. Prøv opskriften her.

Æblekage med knas

18. Æblekage med knas

Prøv en rustik udgave af den klassiske æblekage, hvor æblestykkerne er større og det knasende element består af honningristede nødder. Få opskriften her.