Lækre idéer til brunchbordet

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
16 spsk. vaniljeskyr (ca. ½ l)
Jordbær og brombær
Granola
20 g mandler
30 g usaltede pistaciekerner
150 g havregryn
40 g græskarkerner
20 g solsikkefrø
150 ml honning
50 g tørrede morbær
50 g tørrede gojibær
20 g kokosflager

Er der noget bedre end at sidde om bordet med sine nærmeste og nyde en lækker brunch? Det er en af de skønneste måder at starte weekenden på - og alt efter humør, årstid eller gæsternes smagsløg kan brunchbordet sammensættes på et væld af forskellige måder.

Prøv opskriften på skøn trifli med friske bær og hjemmelavet granola, og servér med en eller flere skønne brunchretter fra galleriet nederst i artiklen. Velbekomme.

Se også: Sprøde vafler med mandelmel  

Prøv også: Granolatærter med skyr og frugt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 160°. 
  2. Hak mandler og pistaciekerner groft, og hæld dem i en skål.
  3. Bland dem med havregryn, græskarkerner, solsikkefrø og honning, og rør godt rundt.
  4. Hæld blandingen udbageplade beklædt med bagepapir, og fordel det i et tyndt lag over hele pladen.
  5. Bag granolaen i ovnen i ca. 15. minutter, eller indtil den bliver flot gyldenbrun.
  6. Lad granolaen afkøle på en rist, og tilsæt derefter morbær, gojibær og kokusflager.
  7. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder.

ANRETNING:

Anret triflien i et smukt glas med 2 spsk. skyr i bunden af hvert glas efterfulgt af et lag granola og friske bær. Gentag med endnu et lag, og servér med det samme.

Få mere inspiration til dit brunchbord i galleriet: