

De 15 lækreste fastelavnsboller
Fastelavn er nok mest af alt en børnenes fest - men det behøver altså ikke kun at være en dag til glæde for de mindste. Den i forvejen hyggelige dag er en oplagt mulighed til at forkæle hele familiens smagsløg med lækre fastelavnsboller. Vi har samlet 15 skønne opskrifter, der med garanti kan nydes af alle - store som små.

Du kan også sagtens prøve dig frem med forskellige slags fyld i bollerne, for mon ikke du kommer til at bage dem mere end én gang...
IDÉER TIL FYLD I FASTELAVNSBOLLER
- Flødeskum blandet med kagecreme
- Chokoladeskum
- Marmelade eller hjemmelavet syltetøj
- Marcipanremonce
- Vaniljecreme med hindbærkompot
- Nougat og flødeskum
- Hindbærcreme
- Pistacie - fx ODENSE Marcipans dessertmasse
- Flødeskum med æblestykker, kanelsukker og marcipan
Prøv en af vores opskrifter på fastelavnsboller - der er både de gammeldages med marcipan og creme, dem med flødeskum og så de nyfortolkede udgaver af de klassiske fastelavnsboller.
15 lækre opskrifter på fastelavnsboller

Fastelavnsboller med æblekompot og saltkaramel
Vil du prøve noget nyt, kan du kaste dig over denne luftige wienerdejsbolle med krydret æblekompot og saltkaramel.

Fastelavnsboller med æblekompot og saltkaramel

Fastelavnsboller med solbærmarmelade og mascarponecreme
Gammeldags møder nyfortolkning i denne lækre gærdejsbolle med solbær- og mascarponefyld. Mums!

Fastelavnsboller med solbærmarmelade og mascarponecreme

Fastelavnsboller med mokkacreme
Den gammeldags fastelavnsbolle af gærdej træder ind i de voksnes rækker med smag af espresso.

Fastelavnsboller med mokkacreme

Fastelavnsboller med vaniljecreme og pære
Lav en omgang fastelavnsboller med vaniljecreme og pynt med pære - det er lækkert, og lidt anderledes end de klassiske med helt almindelig glasur på toppen. Find opskriften lige her.

Fastelavnsboller med vaniljecreme og pære

Choux au craquelin med chokoladecreme
Choux au craquelin er vandbakkelser med en knasende kiksetop, her i en version fyldt med chokoladecreme – tankerne kommer straks henad fastelavnsboller – men det gode ved at holde fast i, at de hedder Choux au craquelin, er, at de kan serveres hele året uden skam.

Choux au craquelin med chokoladecreme

Fastelavnsboller med passionscreme
De fleste fastelavnsboller kan se lækre ud. De her ser ligefrem smukke ud. En anderledes fastelavnsbolle med passionscreme.

Fastelavnsboller med passionscreme

Fastelavnsboller med hjemmelavet æblefyld
Her får du luftige fastelavnsboller med hjemmelavet æblefyld. Ganske enkelt uimodståelige.

Fastelavnsboller med hjemmelavet æblefyld

Fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj
Her er favoritten. Det er den gode wienerdej, der kræver lidt mere men belønner lige mettevuns. Fyldet? Flødeskum og hindbærsyltetøj, lige som det skal være.

Fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj

Sprøde fastelavnsboller med ricotta og orangeskum
Var det noget med en fastelavnsbolle, der er lidt fin på den? De her fastelavnsboller er af butterdej - så de er nemme - og med fornem pynt.

Fastelavnsboller med vaniljecreme og pære

Fastelavns-kranse med citronmousse
Søde fastelavnskranse giver også lidt variation til kaffebordet, hvis du på nuværende tidspunkt har fået rigeligt af den klassiske fastelavnsbolle. Her er det luftige fastelavnsvandbakkelser, der kan laves i utallige variationer.

Søde kranse med citronmousse

Semlor – svenske fastelavnsboller
Svenske semlor har været på danskernes fastelavnsbord i nogle år nu, og det er med god grund! Her er de lavet med marcipan og flødeskum — mums!

Semlor - skøn opskrift på svenske fastelavnsboller

Fastelavnsboller med kagecreme of æbleremonce
Vi bliver ved æblerne, her får du en opskrift på fastelavnsboller med æbleremonce.

Fastelavnsboller med kagecreme og æbleremonce

Fastelavnsboller med marcipan
Inspireret af semlor er her en luksusversion! Det er en god gammeldags fastelavnsbolle med gærdej og det blødeste marcipanfyld.

Fastelavnsboller med marcipan
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fastelavnsstang med hindbærcreme
Glem bollerne, her får du en hel stang! En fastelavnsstang med hindbærcreme er god til selskaber — eller til eftermiddagskaffen, hvis det er tredje gang i denne uge, der skulle fastelavnsboller på bordet. Der skal jo være bare en smule variation.

Fastelavnsstang med hindbærcreme

Fastelavnsboller med konditorcreme
Her er versionen med konditorcreme, som også er en udbredt klassiker! Opskriften giver et ordenligt læs, så der er masser af boller, når ungerne kommer hjem fra rasletur.

Fastelavnsboller med konditorcreme
Hvis du slet ikke kan få nok, så kan du finde et hav af forskellige opskrifter på fastelavnsboller her.