Klassiske julesmåkager
Småkager & Cookies

10 Klassiske julesmåkager

af Redaktionen 4.11.2021
Foto: Stine Christiansen.
Skal det smage af jul, er klassiske julesmåkager den eneste rigtige løsning! Vi har samlet de bedste opskrifter, så du straks kan kaste dig over julens mange skønne klassikere!

Småkager dufter, smager og syner af jul. Derfor har vi samlet vores yndlingsopskrifter på de skønneste af slagsen, som du kan bage og nyde hele julemåneden. 

10 klassiske julesmåkager

DE BEDSTE KRYDREDE JULESMÅKAGER

Kryddersmåkager er en klassisk julesmåkage, som smager sødt og krydret. De er nemme at stikke ud i mønstre, og her har vi forvandlet dem til snefnug og pyntet dem med citronglasur.

HJEMMELAVEDE KLEJNER

Nyd julen som i de gode gamle dage og server lækre hjemmelavede klejner. Denne opskrift på hjemmelavede klejner med citronskal og kardemomme er et sikkert hit i december.

KLASSISKE VANILJEKRANSE

Variation og fornyelse er godt, men når det kommer til julens traditionsrige småkager, må alt gerne være, som det plejer. Derfor får du her vores bedste opskrift på klassiske vaniljekranse.

DE BEDSTE FINSKBRØD

Endnu en jule-klassiker er finskbrød. Her får du opskriften på julens bedste finskbrød.

LÆKRE NOUGATSMÅKAGER

Nougatsmåkager er gode til både jul og nytår, og så smager de skønt af kransekage, nougat og mandler. Få opskriften her på de søde småkager!

 

KLASSISKE BRUNKAGER

Brunkager er en af de småkager, der smager allermest af jul. Vi giver dig opskriften på de klassiske brunkager med den helt rigtige julesmag.

LÆKRE NORSKE KLEJNER

Norske klejner er større end almindelige klejner, men smager mindst ligeså fantastisk! Få opskriften på de lækre norske klejner her.

Stik kanelstjerner til søde julesmåkager.
 

SØDE KANELSTJERNER MED GLASUR

Stik et hold helt simple kanelstjerner med glasur til kagedåsen eller lav små poser med stjerner, der kan snige sig ned i en sok, eller dukke op hos en du holder af. Opskriften findes her: 

Lækre specier med appelsin

NEMME SPECIER MED APPELSIN

Specier er gode helt naturel som lækre, sprøde og smøbagte kager - men med et tvist så er de ekstra spændende! De her er med appelsin, men du kan tilføje næsten lige hvad du har lyst til. Find opskriften her:

Klassiske pebernødder med et tvist

PEBERNØDDER, SELVFØLGELIG

Ingen jul uden pebernødder! Pebernødder er virkelig en af de julesmåkager, der nyder at blive piftet op. De her er med et tvist af appelsin. Opskriften findes her: