julesmåkager
Småkager & Cookies

24 julesmåkager, du skal bage denne jul

af Charlotte Kobberøe Fink 16.11.2022
Foto: Stine Christiansen, Tia Borgschmidt, Bjørn Jakobsen, Betina Hastoft, Columbus Leth
Pebernødder, vaniljekranse og specier hører til på et hvert kagefad i december måned. Vi har samlet 25 bud på hjemmebags-klassikere, som har fået en kærlig opdatering.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De klassiske julesmåkager er en fast tradition i mange hjem, og for nogen skal det være de traditionelle opskrifter, der går igen år for år, og for andre må der godt være lidt nyt blandt alle de gode gamle. Her er både klassiske opskrifter på julesmåkager, og en hel del med et lille tvist, som gør de knasende kager endnu bedre. Vi har samlet 3 tips til perfekte julesmåkager og 24 (selvfølgelig) spændende opskrifter herunder.

3 tips til perfekte julekager

  1. Fedtstof til bagning. Du kan ikke bruge hvilket som helst fedtstof, når du bager småkager, for eksempel kan margarine give en dårlig smag i dine julesmåkager. Økologisk smør gør dine julesmåkager ekstra lækre og får dem til at smage fantastisk.
  2. Sprøde julekager. For at sikre dig sprøde julesmåkager skal du bruge den samme mængde smør, som du bruger rørsukker. Det gør småkagerne både sprøde og gyldne i kanten.
  3. Opbevaring af julesmåkager. Opbevaringen af julesmåkager er rigtig vigtig, hvis dine julesmåkager skal holde sig lækre hele juletiden. Brug en tætlukket dåse, når du opbevarer kagerne.

24 lækre julesmåkager