Lækre forretter - 10 nemme og sommerlige opskrifter
Forretter

Sommerlige forretter - 10 nemme opskrifter

af 28.02.2020
Sofie Wulff. Foto: Kirsi-Marja Savola & Betina Hastoft.
Det er skønt at kunne nyde dagens sidste måltid udendørs på de varme sommeraftener! Vi har samlet 10 skønne og nemme forretter, der er perfekte at servere på terrassen, imens grillen bliver varm.

Lun luft, dagens sidste solskinsstråler, duften af grill og en kølig drik i hånden ... Der er simpelthen intet skønnere end en dansk sommeraften på terrassen med familie og venner! 

Nyd en kold sommerdrink på terrassen: 8 læskende drinks - med og uden alkohol

Nu hvor sommeren endelig er ankommet, er det bare med at nyde så meget tid som overhovedet muligt i det fri - og en skøn aften ude bliver kun endnu bedre, hvis den starter med en lækker snack til velkomstdrikken. Her får du opskrifterne på 10 sommerlige og nemme forretter, du kan glæde dine gæster med, imens grillen tændes op, hovedretten tilberedes og hyggen spreder sig.

Få inspiration til sommerlige forretter 

Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup

Nordisk sommer og italiensk klassiker bliver forenet på fantastisk vis i denne lækre bruschetta med både rabarber, friske hindbær og fjølsblød brieost. Få opskriften her!   

Blinis med laks

Blinis er en skøn forret, vi har lært at lave af russerne. Af den årsag hører de små pandekager også til de retter, der skal skylles ned med vodka, hvis det skal gå rigtigt til.Umiddelbart synes vi nu, at de smager allerbedst med et glas køligt hvidvin til - men det er blot et spørgsmål om smag! Få opskriften her.   

Kongekrabbe med mango-avocado-salsa

Kombinationen af kongekrabbe, frisk mango-avocado-salsa og sprøde rugbrødschips taler næsten for sig selv - resultatet er himmelsk! Få opskriften her.  

Bruschetta med jordbær og basilikum

Bruschetta er en nem og lækker forret eller snack, og den her med jordbær, basilikum og hvidløg smager af sol og sommervarme. Få opskriften her!   

Laksetatar med lime og rødløg

Hvis forretten skal være let men elegant, er laksetatar lige sagen! Det smager vidunderligt, og det tager ingen tid at tilberede. Få opskriften på en sommerlig version med lime og rødløg her.   

Pæresalat med gedeost

I de varme sommermåneder kan det være skønt med let mad, der ikke fylder alverdens i maven - og det er lige netop tilfældet med denne lækre salat med gedeost og saftige pærer! Få opskriften her.   

Bruschetta med ærter og parmaskinke

Bruschetta er en lækker luksushapser, der kan varieres i det uendelige, når det kommer til toppings. Prøv denne sommerlige variant med parmaskinke, spirer og ærter!  

Spyd med melon og parmaskinke

Sød melon og sprød skinke når nye højder i kombination med den fede ost og krydret med estragon. Få opskriften her!

TIP: Hvis ikke du er så vild med blå ost, kan du sagtens bruge feta, gedeost eller en anden salt ost.   

Wraps med laks

Disse lækre wraps er virkelig nem mad, som fungerer som en dejlig haps inden hovedretten! Få opskriften her.   

Grønne knækbrød med fetadip

Hvis forretten skal være ganske let - eller du mangler en lækker snack til at byde dine gæster velkommen - er disse lækre, grønne knækbrød med fetadip et sikkert smagshit! Få opskriften her.