Menuer

Julemiddag med raffinement

Anden spiller stadig hovedrollen, men vi har piftet den traditionelle julemiddag op med en cremet suppe til forret og en knasende nøddedessert med marcipan.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 13.10.2011
VINFORSLAG
Forret:

Hovedret: Til andestegen er det oplagt med
en potent Amarone fra Norditalien, en Zinfandel fra Californien eller en Malbec fra Argentina. Alle tre har kraft nok til at balancere de mange forskellige ingredienser i retten.

Dessert: En Tawny eller Vintage portvin passer perfekt til den fyldige nødde/marcipantærte. TIPS TIL EN ARBEJDSPLAN
Dagen før:
• Kog suppe
• Sylt tyttebær
• Bag nøddekage

Fire timer før:
• Klargør and til ovn
• Kog og pil kartofler
• Tilbered saucen

1 time før:
• Kog speltkerner
• Bland speltsalaten
• Anret forret
• Brun kartofler

Under middagen:
• Varm saucen
igennem
• Skær anden for


Suppe på julesalat


Andesteg med svampesauce


Nøddetærte med marcipan

Se flere 3-retters gæstemenuer:


Asperges, kalvemørbrad og citron-birkekager

Havtaske-kæbe, lam-mekølle og limemousse

Carpaccio, søtunge og fragilité

Middel-havsmad

Sommermad
med inspira-tion fra Italien


Klassisk
sommermad

Gazpacho, makrel og
franske choux

Sensommer mad med friske råvarer
Thanksgiving-dinner