Klassiske julesmåkager med et tvist
Småkager & Cookies

Småkager i nye klæder: 7 klassiske udgaver, der har fået et dejligt tvist

af Charlotte Kobberøe Fink 26.11.2021
Foto: Stine Christiansen, Tia Borgschmidt, Bjørn Jakobsen, Betina Hastoft, Columbus Leth
Pebernødder, vaniljekranse og specier hører til på et hvert kagefad i december måned. Men selvom julen er traditionernes tid, må der også gerne snige sig lidt fornyelse ind. Vi har derfor samlet syv bud på hjemmebags-klassikere, som har fået en kærlig opdatering.

Er der noget mere julet, end duften er varm vanilje, smeltet smør og krydret kanel, der breder sig i hele hytten, når årets småkagebagning er i gang?

De klassiske julesmåkager er en fast tradition i mange hjem, men har du mod på at give dem et lille tvist, som gør de knasende kager endnu bedre, så læs med her, hvor vi har samlet syv spændende opskrifter, som er lige til at gå til.

7 klassiske julesmåkager med et tvist

Pistacievaniljekranse

Vaniljekranse smager bare af mere! Og de klassiske kranse bliver bestemt ikke dårligere af et strejf af pistacie og en ny farve, der med garanti vil tiltrække opmærksomhed på kagebordet.

Pebernødder med et tvist

Giv de klassiske pebernødder et tvist af sød appelsin, som tilføjer et friskt pust til de søde hapser.

Krydderspecier med flødeostecreme

Opgradér dine specier med en omgang blød og sød flødeostecreme, som både smager fantastisk og pynter pænt, hvis du udstikker små hjerter i halvdelen af dine småkager.

Jødekager med karamel

Tag dine jødekager til nye højder ved at tilføje et lag smagfuldt karamel mellem to sprøde småkager.

Lakridspebernødder med hvid chokolade

Prøv endnu en lækker tilføjelse til pebernødderne, som vil bringe lykke hos lakrids-elskere i familien.

Cookies med karamelstykker

Det kan både diskuteres, om cookies hører til småkage- og julekategorien, men vi synes, at de fortjener en plads her. Denne variant af de klassiske cookies gemmer nemlig på en intens og lækker karameloverraskelse.

Småkager med hvid chokolade

Hvid chokolade tager de klassiske og lidt neutrale småkager til et helt nyt nivea, så de både kan spises til kaffen og som dessert.