S'mores-tærte med chokolade

S'mores-tærte

Den simple udgave af s’mores er to kiks med en grillet skumfidus og chokolade i midten. Men med denne opskrift på s’mores-tærte får du den luksuriøse udgave: En chokoladetærte toppet med et gyldent lag marengs.

Mandag, 9. april 2018 - 13:08 - af Cecilia Fahlström. Foto: Stine Christiansen.

Får du chokoladeglade gæster, så er denne s’mores-tærte et oplagt dessertvalg! For på trods af det lette og elegante ydre er tærten ikke en letvægter, hvad angår smagen. Chokolade og marengs skaber tilsammen en smagsoplevelse, der er skøn og intens og ikke mindst og emmer af sødme. 

Prøv også: Blødende chokoladekage

Det skal du bruge til din s'mores-tærte med chokolade:

10 personer

Bund:

  • 175 g digestive-kiks
  • 80 g smør
  • 60 g sukker

Chokoladefyld:

  • 275 g mørk chokolade (70 %)
  • 3½ dl piskefløde
  • 60 g smør

Marengs:

  • 3 bægre pasteuriserede æggehvider – svarer til 4½ æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Se også: Kiksekage med brombær

Sådan gør du:

Bund:

  1. Hæld kiksene i en foodprocessor, og blend dem til fine krummer. Smelt smørret, og hæld det sammen med sukker ned til kiksekrummerne. Blend det hele sammen.
  2. Hæld krummerne i en tærteform på ca. 22 cm, og pres massen godt fast i bunden og langs formens sider.
  3. Stil tærtebunden i ovnen, og bag den i 7 minutter ved 190°. Tag bunden ud, og lad den køle af.

Chokoladefyld:

  1. Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
  2. Hæld fløden i en gryde, og varm op, til den begynder at simre. Hæld den varme fløde over chokoladen, og tilsæt smørret. Lad det stå i 5 minutter, og rør derefter rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  3. Hæld chokoladen over den bagte tærtebund, og lad det køle af. Stil derefter tærten på køl i mindst 1 time.

Marengs:

  1. Hæld alle ingredienser i en skål, og pisk det igennem ca. 5 minutter, indtil sukkeret er opløst, og marengsen bliver tyk og skinnende.
  2. Hæld al marengsen over tærten, og spred den jævnt ud med en dejskraber.
  3. Tænd ovnen på grillfunktion med højeste varme, og stil tærten ind. Hold godt øje, og tag tærten ud, så snart marengsen begynder at blive jævnt gyldenbrun.

TIP: Servér gerne med friske bær, der giver modspil til tærtens sødme. 

Lad dig inspirere: 13 tærte-opskrifter 

Læs også:

Karameltærte med nødder
Citrontærte med marengs
Minipavlova