S'mores-tærte med chokolade

Antal: 
10 personer
Det skal du bruge: 
Bund
175 g digestive-kiks
80 g smør
60 g sukker
Chokoladefyld
275 g mørk chokolade (70 %)
3½ dl piskefløde
60 g smør
Marengs
3 bægre pasteuriserede æggehvider – svarer til 4½ æggehvider
200 g sukker
1 tsk. vaniljeekstrakt

Får du chokoladeglade gæster, så er denne s’mores-tærte et oplagt dessertvalg! For på trods af det lette og elegante ydre er tærten ikke en letvægter, hvad angår smagen. Chokolade og marengs skaber tilsammen en smagsoplevelse, der er skøn og intens og ikke mindst og emmer af sødme. 

S'mores-tærte - Sådan gør du:

Bund:

  1. Hæld kiksene i en foodprocessor, og blend dem til fine krummer. Smelt smørret, og hæld det sammen med sukker ned til kiksekrummerne. Blend det hele sammen.
  2. Hæld krummerne i en tærteform på ca. 22 cm, og pres massen godt fast i bunden og langs formens sider.
  3. Stil tærtebunden i ovnen, og bag den i 7 minutter ved 190°. Tag bunden ud, og lad den køle af.

Chokoladefyld:

  1. Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
  2. Hæld fløden i en gryde, og varm op, til den begynder at simre. Hæld den varme fløde over chokoladen, og tilsæt smørret. Lad det stå i 5 minutter, og rør derefter rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  3. Hæld chokoladen over den bagte tærtebund, og lad det køle af. Stil derefter tærten på køl i mindst 1 time.

Marengs:

  1. Hæld alle ingredienser i en skål, og pisk det igennem ca. 5 minutter, indtil sukkeret er opløst, og marengsen bliver tyk og skinnende.
  2. Hæld al marengsen over tærten, og spred den jævnt ud med en dejskraber.
  3. Tænd ovnen på grillfunktion med højeste varme, og stil tærten ind. Hold godt øje, og tag tærten ud, så snart marengsen begynder at blive jævnt gyldenbrun.

TIP: Servér gerne med friske bær, der giver modspil til tærtens sødme. 

Lad dig inspirere: 13 tærte-opskrifter